Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

εχθρός του καλού...η τιμή!


   Είναι σημείο των τελευταίων χρόνων , η  προσπάθεια  να αναδεικνύεται ένα προιόν ως το καλύτερο, λόγω της χαμηλής του τιμής και μόνο! Σαφώς κάτι που μπορεί να αποκτηθεί με χαμηλό κόστος είναι πάντα υποψήφιο για αγορά. Είναι όμως  το καταλληλότερο? Έχει τις απαραίτητες προδιαγραφές για τη χρήση που θέλουμε?

   Γνωρίζουμε οι περισσότεροι, πως η τιμή διαμορφώνεται σύμφωνα με την ποιότητα ενός προιόντος. Αυτό αποκτάει μια υπεραξία ανάλογα με τα πρόσθετα έξοδα και επιβαρύνσεις σε μεταφορές, εκπτώσεις, brand name, κέρδος του καταστήματος, κτλπ.

  Προσωπικά πιστεύω πως η αναζήτηση της καλύτερης τιμής πρέπει να γίνεται σε  προιόντα. ίδιας ποιότητας. Είναι λάθος να συγκρίνεις τιμές σε αυτοκίνητα διαφορετικής τεχνολογίας  ή τιμές  σε ρούχα διαφορετικών υφασμάτων. Πολύ περισσότερο βέβαια, αν πρόκειται για προιόντα υγείας και για τρόφιμα.

   Κάποια στιγμή όλοι μας ίσως προβήκαμε σε αγορά σκάλας! Οι περισσότεροι από εμάς κοιτάξαμε σίγουρα πρώτα την τιμή! Στην συνέχεια τις προδιαγραφές της! Φανταστείτε όμως να καταλήγαμε στην αγορά της , με κριτήριο μόνο και μόνο την τιμή! Τι θα γινόταν αν αγνοούσαμε το πόσο βάρος μπορεί να δεχτεί σε κάθε σκαλοπάτι. Αν δεν είναι γερή και πρέπει να ξοδέψουμε χρήματα για απόκτηση δεύτερης πόσο φθηνή είναι άραγε? Αν δεν κοιτάμε τη σταθερότητά της και είχαμε κάποιο ατύχημα, πόσο ακριβότερα θα πληρώναμε την φθηνή σκάλα, εμείς ή κάποιος άλλος!

   Ο   καταναλωτής είναι αυτός που διαμορφώνει  την αγορά. Όταν καταδικάζουμε στην αφάνεια ή στη συμπίεση το καλό προιόν, έναντι του κακού  λόγω της τιμής του, πρέπει να γνωρίζουμε  πως αύριο θα έχουμε  προιόντα αμφιλεγόμενης ποιότητας.

  Η προσπάθεια για την απόκτηση μιας καλής τιμής  είναι θεμιτή και πολύτιμη αφού προφυλάσει από την αισχροκέρδεια. Το internet είναι πολύτιμος βοηθός στην έρευνά μας. Σήμερα αν ψάξεις θα βρείς πολλές ευκαιρίες. Μήν θάψουμε όμως την ποιότητα. Τη χρειαζόμαστε και μας ανήκει!



Δεν υπάρχουν σχόλια: