Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Νέος Μωυσής...!

     Ο βούρδουλας πέφτει ασταμάτητα στα σώματα κάποιων από εμάς σε αυτό το λαό, που μοιάζει να έχασε την περηφάνεια και τη λεβεντιά του. Ακόμη και αν δεν τον γευτήκαμε ακόμη στη δική μας ράχη, δείχνει μάλλον αναπόφευκτο το συναπάντημα. Ίσως περισσότερο από σίγουρο... Βλέπεις έπρεπε να πιάσουμε πάτο για να καταλάβουμε πως σε αυτή τη ζωή, ο ένας με τον άλλο αποτελούμε μια ενότητα.
   Ο βούρδουλας πέφτει  ασταμάτητα. Όπως άλλωστε σε κάθε σκλάβο, σε κάθε εποχή. Από την εποχή ακόμη που οι Εβραίοι προσπαθούσαν να φύγουν από το ζυγό του Φαραώ, μέχρι και σήμερα οι λαοί αποζητούν έναν οδηγό. Κάποιον που να σηκώσει τις ευθύνες στην πλάτη του. Εκείνον που θα εμπιστευτεί και θα τον ακολουθήσει.
   Υπάρχουν περιπτώσεις που πραγματικά κάποιοι  από εμάς βγάλανε μόνοι τους τα μάτια τους , με τις υπερβολές που έκαναν στη ζωή τους. Άλλοι απλά  ατύχησαν για κάποιο σοβαρό λόγο, ενώ πολλοί έμπλεξαν εξαιτίας εκείνων που απέτυχαν και καταστράφηκαν. Σε όποια ομάδα και αν ανήκουμε είναι σημαντικό να καταλάβουμε πως είμαστε ένα πράγμα, μια οντότητα. Φτάνει με τους αφορισμούς και τις υποδείξεις ευθυνών. Είμαστε μόνοι μας. Πίστη σε κόμματα ή πρόσωπα είναι μάλλον ουτοπική. Όποιος πολιτικός έχει τη δύναμη να ανατρέψει κάτι από τα γενόμενα, γίνεται συστημικός ή χάνεται, καίγεται.
  Πρέπει να καταλάβουμε πως πρέπει να διαχωρίσουμε τον εαυτό μας από αυτό το σύστημα που οδηγεί στο χάος. Να γίνουμε λυτρωτές του διπλανού μας, με τη σκέψη μας , την έγνοια μας, το ψωμί μας. Καμμία επένδυση οικονομική δε θα βοηθήσει. Το βλέπεις, στο τέλος ''κερδίζει η μάνα''.
   Ας επενδύσουμε σε αισθήματα και ανθρωπιά. Ας γίνουμε περισσότερο ''εγωιστές''  και να μην ανεχόμαστε στη γειτονιά μας, να υπάρχουν άνθρωποι που τρώνε από  τους κάδους. Μόνο εμείς μπορούμε. Κανείς άλλος.
  Έχουμε μια έξοχη ευκαιρία να γίνουμε κάτι σε αυτή τη ζωή. Ελευθερωτές ενός , δύο, ή περισοτέρων ανθρώπων. Ας μη γυρίσουμε την πλάτη. Είναι τόσο ζωντανό στα μάτια μας.
   Ας γίνουμε ο νέος Μωυσής που θα ελευθερώσει τον κάθε βασανισμένο από το δικό του Φαραώ. Ακόμη όμως και αν δεν τα καταφέρουμε , ας έχουμε ελαφρύνει το φορτίο του δικού του σταυρού. Ας διαλύσουμε το σύστημα από τον πυρήνα του, που δεν είναι άλλος από τον εγωισμό και την αλαζονεία που κορυφώθηκε στις μέρες μας!
Χτυπήστε το ραβδί σας στο έδαφος ήρθε η ώρα για θαύματα. Έχετε μια Ερυθρά θάλασσα να περάσετε.
   Ήρθε η  ώρα του νέου Μωυσή....!

Δεν υπάρχουν σχόλια: