Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Γράμματα χωρίς παραλήπτη! # 1

Ημέρες Σαρακοστής!
Είναι πιο εύκολο να γράφεις σε κάποιον που δε θα λάβει την επιστολή....?

   Ημέρες Σαρακοστής! Ημέρες αγώνα να γίνεις λιγότερο γήϊνος, τολμώντας να πεις κάποια ''όχι'' σε απλές συνήθειες όπως είναι το φαΐ.! Περίοδος αλλοιώσεων καλών και κακών.
 
   Παρακολουθώ μαζί με εκατομύρια άλλους ανθρώπους , τον Χριστό να τον πλησιάζει η μάνα Του και να τον ''ενοχλεί'', θυμίζοντάς Του πως υπάρχει ένα πρόβλημα. Το κρασί τελείωσε και το ''γλέντι'' του γάμου, δε θα μπορεί πλέον να συνεχιστεί. Εκείνος τους ζητάει να συμμετέχουν οι άνθρωποι φέρνοντας κοντά  του, κιούπια με νερό. Τα ευλογεί  και η ''αλλοίωση '' γίνεται. Το κρασί είναι αυτό που βρίσκεται πια στις στάμνες μπροστά Του.
   ...................................................

   Βλέπω κι εσένα να στέκεσαι μπροστά στις ίδιες στάμνες και να τις κοιτάς. Στις δικές σου στάμνες. Η ίδια όχληση από την ίδια μάνα.
 Η στάμνα που είχε κρασί και τελείωσε είναι μπροστά σου, γεμάτη από νερό, - κι ας λένε πως το ''αίμα'' νερό δε γίνεται....!
   Σε ένα γλέντι που σταμάτησε. Οι καλεσμένοι παγώνουν από την απραξία σου και αποχωρούν. Όχι όλοι. Οι δικοί σου είναι εκεί και σε περιμένουν. Περιμένουν ένα νεύμα σου. Μια κίνηση αποδοχής αληθινής, για να ξαναγίνει το θαύμα. Το θαύμα της αλλοίωσης μέσα σου. Στη δική σου προσωπική στάμνα. Με ένα σου νεύμα. Μια απλή κίνηση...  Είναι όλοι εκεί για να πιουν από το δικό σου κρασί, που θα σερβίρεις εσύ. (Μακάρι να πρόσφερες ακόμη και από το νερό σου)
.......................................................
   Σήμερα όπως άλλωστε πάντοτε είναι πολλοί οι άνθρωποι που δεν πιστεύουν στα θαύματα. Δεν πιστεύουν στις καλές αλλοιώσεις. Ο λόγος είναι πως κατά βάση κανείς από αυτούς που δεν τα δέχονται , δε θέλει να αλλάξει τον εαυτό του. Ίσως πάλι απλά να μην έχει τη δύναμη! Ζητάμε θαυμαστά γεγονότα και όχι θαύματα αληθινά στα οποία συμμετέχουμε αλλάζοντας πρώτα οι ίδιοι!

   Το κρασί τελείωσε και τελειώνει στις ζωές μας! Ας αλλάζουμε πρώτα οι ίδιοι, αντιλαμβανόμενοι τις ελλείψεις  που έχουμε και τότε θα δούμε πόσο εύκολα , το νερό που έχουμε μέσα μας αλλάζει μαζί με εμάς!
 
 



 



Δεν υπάρχουν σχόλια: