Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Γράμματα χωρίς παραλήπτη! # 2 - άσε το φως να σε συναντήσει

               (...από το ημερολόγιο καλού φίλου...) 
 Αγαπητό μου παιδί!
   Έμαθα τα νέα σου και δε σου κρύβω πως με έθλιψες βαθειά! Δεν έμεινε τίποτα λοιπόν μέσα σου, από όσα σου δίδαξα, όλα αυτά τα χρόνια. Ανταλλάσεις όλες τις αξίες που σου έμαθα, για τη μωρία του δικαίου που θεωρείς πως έχεις! Τι είναι δίκαιο και  ποιός είναι αυτός που μπορεί να σταθεί ως τέτοιος?
   Προτίμησες να γυρίσεις την πλάτη σου σε όλους , χάρην της αξιοπρέπειας που πίστεψέ με δεν έχεις πια! Καταμαρτυρείς κατηγόριες χωρίς περιεχόμενο και αρνείσαι να διαλεχθείς χάρην της συμφιλιώσεως. Το αίμα σου έγινε νερό και άρχισα να βλέπω πως τα δυσκολότερα για σένα έρχονται - κάλλιο να βγω ψεύτης!
   Η δικαιοσύνη χωρίς αγάπη, γίνεται κόλαση. Χίλιες φορές να αδικούμαι καθημερινά προσφέροντας στους άλλους τη δυνατότητα να αλλάξουν και να δουν την αλήθεια μου, παρά να δικαιωθώ μένοντας μόνος από αυτούς που νοιάζομαι. Δεν το πιστεύεις , μα θα το δεις στη συνέχεια. Πρόσθεσε στα παραπάνω την έντονη άρνησή μου για αυτά που θεωρείς εσύ δίκαια.
   Μην αφήσεις τον εγωισμό σου να σε καταστρέψει (δεν ήταν ποτέ καλός σύμβουλος). Άσε την καρδιά σου να αναπνεύσει. Ζήτα εξηγήσεις για όσα σου έκαναν κακό, πολέμα για το δίκαιο που λες πως έχεις, αλλά μη σταματάς να αγαπάς! Μην αποστρέφεις το πρόσωπό σου από τους άλλους. Επεξεργάσου την πιθανότητα να έσφαλες και εσύ. Αναγνώρισε στους άλλους αλλά και στον εαυτό σου το δικαίωμα στο λάθος. Μην απολυτοποιείς την αλήθεια σου. Είσαι άνθρωπος όπως όλοι μας! 
    Επέστρεψε, γιατί αυτός που μας παιδαγωγεί θα αναγκαστεί να  πάρει ράβδον σιδερά και θα σου γκρεμίσει όλα σου τα πήλινα είδωλα, μήπως και συνέλθεις από το σκοτασμό που διακατέχεσαι και που ως φως το έχεις για οδηγό!
Με γονικά αισθήματα
ο πατέρας σου!


Δεν υπάρχουν σχόλια: