Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Η κρίση και ... η αληθινή επανάσταση!

   Η απίστευτη κατηφόρα της χώρας μας τα τελευταία χρόνια, πρώτα ηθικά και μετά οικονομικά, φαίνεται πως δεν έχει τελειωμό. Καθημερινά μια διαφορετική κοινωνική ομάδα πλήττεται και οι πληγές βαθαίνουν χωρίς διαφαινόμενο γυρισμό.
   Η επαφή μας με επαγγελματίες από πολλούς και διάφορους χώρους αλλά και η ίδια μας η εμπειρία, μας κάνει ικανούς για ασφαλή πια συμπεράσματα. Είμαστε ανεπιθύμητοι στην ίδια μας τη χώρα! Όλοι , όχι αυτοί που πλήττονται σήμερα! Τα λάθη που έγιναν , στα οποία κάποιοι άλλοι οδήγησαν να γίνουν, δεν είναι ικανά για να αιτιολογήσουν  τη σημερινή ανθρωποφαγία.
   Όλα αυτά όμως τα ακούμε και τα λέμε καθημερινά.  Σκοπός μου δεν είναι η άχαρη επανάληψη. Είναι κάτι που λείπει από όλους μας. Η δύναμη της αναγέννησης, μέσα από τις στάχτες μας. Η δύναμη της παραδοχής και της επίγνωσης της διαφορετικής μας πια κατάστασης. Το ορθωμένο ανάστημα και η επιστροφή της ελπίδας για το καλύτερο αύριο, που θα είναι απαλλαγμένο από πράγματα που χάθηκαν στο χτες. Η πίστη πως το χαμόγελο είναι δικό μας και δεν πρέπει να μας το πάρουν.  Η αναδρομή στο παρελθόν και στις φτωχογειτονιές της πατρίδας μας , όπου οι άνθρωποι μπορούσαν να ζήσουν χαρούμενοι μόνο με τα βασικά.  Η αίσθηση της ενότητας που θα έπρεπε να έχουμε  ο ένας με τον άλλον!
     Αν κάποιος θα ήθελε να αντιπαραθέσει την ανάγκη για αντίσταση και ρήξη με το κράτος , δεν έχω να πω τίποτε άλλο,παρά του να κοιτάξετε γύρω σας. Δεν έχει κανείς διάθεση , για διάφορους λόγους.
    Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως γίνεται  πόλεμος  αλλά με σφαίρες άλλου τύπου. Ζωές  χάνονται, περιουσίες  βομβαρδίζονται. Ας σταματήσουμε να  θεωρούμε καταρχήν την αποτυχία και την αδυναμία , ντροπή. Ας πλησιάσουμε αυτόν που βρίσκεται σε πρόβλημα  όπως μπορούμε.  ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΗΜΕΡΑ. Περίεργη, διαφορετική που οι υπόλοιποι λαοί θα μας έβλεπαν και θα μας συμπονούσαν. Ποιός ξέρει! Ίσως να είχαμε την τύχη του λαού του Γκάντι! Η αγάπη στο τέλος νικά. Τους φόρους τους δίνουμε τελικά στο κράτος, όσοι και όσο ακόμη έχουμε... Αποδίδουμε αυτά που είναι στον Καίσαρα στον ίδιο τον Καίσαρα. Ώρα να αποδώσουμε στον άνθρωπο , αυτά που ανήκουν στους ανθρώπους. Την αγάπη, την έγνοια, την βοήθεια. Ώρα  να κάνουμε τη διαφορά, ώρα να ξαναγίνουμε άθρωποι!
 
  


Δεν υπάρχουν σχόλια: