Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Μείναμε μόνοι.....!

   Μέρα με τη μέρα το νιώθουμε...! Η  κρύα ανάσα του αναπόφευκτου γυρνά σαν φάντασμα γύρω μας.
   Διαβεβαιώσεις από υψηλά ιστάμενους για την φοβερή ανάπτυξη που έρχεται, την στιγμή που ο παππούς μπαίνει φουρκισμένος  στο σπίτι για τα λεφτά που του έκοψαν από τη σύνταξη.
   Την ίδια στιγμή που ο ραδιοφωνικός παραγωγός  χαχανίζει για τις ατασθαλείες της προηγούμενηςνύχτας που έζησε σε κάποιο μπαρ.
Η ένταση , η αγωνία, σε κάποιους ακόμη και ο τρόμος είναι πια καθημερινότητα! Στην καλύτερη περίπτωση ακούς  ευφυείς προσπάθειες των ανθρώπων να περικόψουν τις ανάγκες και τα έξοδα. 
   Φοβάμαι πως δεύτερο τσουνάμι θα χτυπήσει τις ερημωμένες μας ακτές. Το πρώτο το βλέπαμε να έρχεται πριν από κάποια χρόνια, όταν στα πηγαδάκια των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, έβλεπες σηκωμένους ώμους να κοιτούν με απόγνωση. 'Οταν άκουγες  να μιλάν για το κύμα των ακάλυπτων επιταγών και την αδυναμία να σταθούν δίπλα στον ανταγωνισμό. Όταν η λύση της απόλυσης και της συμπίεσης μισθών  έμοιαζε να είναι η μοναδική.
   Το τι τελικά έγινε το γνωρίζετε..!. Το τι θα ακολουθήσει μένει να το δούμε. Αυτή τη στιγμή πάντως η αγορά είναι νεκρή. Αυτό είναι που φοβάμαι περισσότερο. Οι πιο παλιοί λένε πως το εμπόριο αρρωσταίνει, δεν πεθαίνει. Είναι οι ίδιοι βέβαια που σου λένε πως δεν ξαναέζησαν τέτοια κατάσταση στη ζωή τους. Σηκώνουν κι αυτοί τους ώμους. Με τον ίδιο τρόπο...!
  Μεγάλες επιχειρήσεις προσπαθούν να εισπράξουν  μικροποσά ακόμη και αυτά του ύψους των 120 ευρώ προκειμένου να καλύψουν τρέχοντα έξοδα!  Όλοι έφτασαν δυστυχώς στα όριά τους!
   Δεν θέλω να  φανταστώ την εικόνα του προσεχούς μέλλοντος!Δυστυχώς έπαψα να περιμένω κάτι καλό από αυτούς που θα μπορούσαν. Μείναμε μόνοι μας! Έτσι μου φαίνεται! Πρέπει να μάθουμε να ζούμε μαζί! Νομίζω πως το είχαμε ξεχάσει!
    Ήρθε η ώρα ! 

 Χαιρετώ!  www.viodiak.gr
 
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: