Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Η εξίσωση του πετάγματος της πεταλούδας

  Μια εξίσωση που περιγράφει την κίνηση που κάνει η πεταλούδα όταν πετάει ,θα έχει σίγουρα πολλές παραμέτρους. Θα περιλαμβάνει πολλές θεωρίες και στο τέλος όπως   εξηγούν  ..... ανήκει στη θεωρία του χάους!
  Σας θυμίζει τίποτε?
  Ήρθαν στη χώρα μας με τρόπους , με λύσεις, με θεωρίες οικονομικές  οι οποίες όπως μας είπαν απέτυχαν στην πορεία για κάποιους λόγους  και μας έριξαν στο.... χάος, στην προσπάθεια να μας σώσουν.
  Όλο αυτόν το καιρό, δεν ακούω παρά νούμερα , ποσοστά, οικονομικούς όρους, βλέποντας πέρα από τους ανθρώπους , σαν να μιλάμε για κάποια προιόντα μιας εταιρίας όχι ιδιαίτερα υγειούς.


 Μου θυμίζει τον επιστήμονα που κοιτάζει την πεταλούδα και βλέπει τους αλγόριθμους που περιγράφουν ίσως την κίνησή της. Αυτόν που βλέπει πέρα από την ομορφιά της. Παραβλέπει την λάμψη  των χρωμάτων της. Παραθεωρεί τη μυστική γλώσσα της ομορφιάς και των συναισθημάτων που μας προκαλεί. Προσγειώνει το νου του τόσο άτσαλα στο έδαφος και μένει εκεί για πάντα απάνθρωπος.
  Όλα αυτά σε μια χώρα ανθρώπων με πολιτισμό.(δεν πιστεύω πως δεν έμεινε τίποτε μέσα μας!)
   Σε μια χώρα που το πέταγμα της πεταλούδας προκάλεσε τελικά ένα τυφώνα σε ολόκληρο τον κόσμο.
   Ας δούμε εμείς την ομορφιά της και ας την περιγράψουμε σε αυτούς που την ξέχασαν. Ας προκαλέσουμε και εμείς έναν άλλο πολιτισμικό τυφώνα , πρώτα στα μυαλά τους και μετά σε όλον τον κόσμο. Ας δείξουμε πως πρέπει να σταματήσουν να μας μετράνε με αριθμούς και να τους θυμίσουμε πως είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ !!!

 Χαιρετώ!  www.viodiak.gr
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: