Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Τα του Καίσαρος.....

   Ήρθε η ώρα λοιπόν να δώσουμε όσα είναι του Καίσαρα , πίσω στον Καίσαρα.
   Έφτασε η στιγμή να ανοίξουμε τα χέρια και να αφήσουμε όλα όσα κρατήσαμε. Να αποχωριστούμε όλα εκείνα που μας έκαναν να νοιώσουμε ασφάλεια και να μας έκαναν να σχεδιάσουμε ένα άλλο , καλύτερο μέλλον.  Ο βασιλιάς των ονείρων μας έμεινε γυμνός από ρούχα. Ντροπιασμένος...!
  
   Φταίμε εμείς που τους πιστέψαμε? Άλλος, ίσως λιγότερο και άλλος περισσότερο. Στηρίξαμε όνειρα και ελπίδες πάνω σε ξένα λεφτά. Σε δανεικά που τη συνόδευαν ''ψιλά'' γράμματα , με την υπογραφή μας να τα στολίζει. Μας έκαναν να πιστέψουμε πως η ζωή μας θα είναι πάντα εύκολη και κερδοφόρα. Επομένως και η απόδοση των οφειλών μας ΄΄παιχνίδι΄΄. Δεν διστάσαμε. Δεν είδαμε ποιος μας παρακινούσε. Όλοι εξάλλου ακολουθούσαν το ρεύμα. 
   Το κόλπο ήταν σχεδιασμένο είπαν κάποιοι και έτσι φαντάζει. Στη συνέχεια τα εύκολα έγιναν δύσκολα. Η πληθώρα των χρημάτων χάθηκε μαζί με τις δουλειές. Ο πρώτος έγινε ή θα γίνει τελευταίος. Η αξιοπρέπεια , μας αφήνει κι αυτή και στη θέση της , έρχεται η λύπη , το στρές, η μιζέρια.
   
   Δέσαμε με όρους τη ζωή μας και τώρα είναι απλά αργά. Όσα μας έδωσε ο μεγάλος Καίσαρας  γυρνάνε πάλι σε αυτόν με τόκους. Σπίτια, χρήματα , τίτλοι... 
   


   Ειπώθηκε πως πρέπει να επαναστατήσουμε! Πώς όμως να γίνει αυτό? Σε μια τρελή κούρσα για το ποιός είναι καλύτερος από τον άλλον,αλλάξαμε την ηθική μας, ξεχάσαμε τα έθιμά μας , κάναμε μόνο εχθρούς και αντίζηλους! Πως να ενώσεις αυτήν την κοινωνία?
  
   Τώρα όμως νομίζω πως είναι η πιο κατάλληλη ώρα να  ΄΄έρθουμε΄΄ στον εαυτό μας. Να αφήσουμε την παραζάλη που μας προκαλούσε αυτός ο αγέρας της τρελής ανάπτυξης που ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια και να ξαναδούμε τη ζωή μας. Να ξανασχεδιάσουμε τον τρόπο που θα ζήσουμε. Απλά, χωρίς σπατάλες και ξέφρενη ζωή. Δεν είναι μακριά μας αυτό το πρότυπο της κοινωνίας. Το έζησε η μάνα μας και ο πατέρας μας. Αρκεί να κοιτάξουμε λίγο πίσω.
    
   Μπορούμε να σταθούμε σε αυτό το ύψος που με τη βία μας αναγκάζουν να έρθουμε? Ο υποβιβασμός είναι πάντα πιο δύσκολος. Νομίζω όμως πως  πρέπει να ΄΄ρυθμίσουμε΄΄ τη ζωή μας σε μια  βάση άλλη, πιο κοντά στις δυνάμεις μας και να ζήσουμε πλέον πιο λιτά.

   Η ζωή είναι απλή?  Ας ρωτήσουμε τα παιδιά μας....!

Δεν υπάρχουν σχόλια: