Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Πάντα θα αθωώνεται ο Βαραββάς!

   Όλα τα τελευταία γεγονότα στις πολιτικές εξελίξεις και την επικείμενη δίκη του κόματος της χρυσής αυγής, μου έφεραν στο νου μια άλλη δίκη που έγινε πριν από κάμποσους αιώνες όχι σε αυτή , αλλά σε μια άλλη χώρα. Ήταν πάνω κάτω οι ίδιες συνθήκες. Από τη μια η δυνάστρια δύναμη των Ρωμαίων και από την άλλη  ο λαός που αγκομαχούσε από τους φόρους και την ανελευθερία και προσδοκούσε το Σωτήρα του. Τον καιρό εκείνο καταγράφτηκαν  τόσοι πολλοί ψευδοπροφήτες που προσπάθησαν να εκπληρώσουν την προφητεία για τον ερχομό του Λυτρωτή. Όλοι είχαν το ίδιο τέλος. Σταυρός!
   Σήμερα η δύναμη αυτή ακούει στο όνομα των Γερμανών και όλων τους των υποστηρικτών (δε θα σταθώ να τους καταμετρήσω). Ο λαός που αγκομαχά κάτω από τα δεσμά του δανειστή είμαστε δυστυχώς εμείς.
   Οι ψευδοπροφήτες που παρέλασαν από τα μάτια μας πολλοί. Φορώντας κουστούμια ή στρατιωτικές περιβολές προσπάθησαν ο καθένας από την πλευρά του να πείσει για τις δυνατότητές του και για την πλήρωση της εναγώνιας μορφής του Λυτρωτή στο πρόσωπό του.
   Είτε οι προσπάθειες έγιναν με σκοπό το πλησίασμα της εξουσίας  , είτε την εκτόπισή της  με τη βία μέσω οργανωμένων ομάδων, το αποτέλεσμα ήταν πάντα το ίδιο...  Αίμα!
   Στη δίκη παρωδία του Χριστού πρόκειται να αφεθεί κάποιος ελεύθερος σύμφωνα με αυτόν που θα υποδείκνυε το πλήθος. Στην πραγματικότητα ο κόσμος απαντούσε στην ερώτηση: ποιός πιστεύεις πως μπορεί να σε ελευθερώσει? Η αλλαγή που θα ξεκινήσει από τον εαυτό σου ,  προσπαθώντας να γίνεις άνθρωπος της αγάπης ή πρέπει να αλλάξουν οι άλλοι, και εν προκειμένω η εξουσία? Θα γίνεις μεταρρυθμιστής ο ίδιος αλλάζοντας πρώτα τον δυσκολότερο εαυτό σου , ή θα αναθέσεις την εναλλακτική επιλογή σε άλλον και θα αθωώσεις τον Βαραββά?
   Φυσικά η απάντηση δεν διαφέρει καθόλου από αυτή που δίνουμε και εμείς οι Έλληνες. Περιμένουμε άλλους να μας σώσουν. Όχι βέβαια να μας διορθώσουν για τα λάθη που κάναμε και φτάσαμε ως εδώ, έτσι ώστε να μην τα επαναλάβουμε. Ζητάμε κάποιον νέο Βαραββά να συγκρουστεί με την εξουσία μέχρι να την απομακρύνει.
   Είμαστε όμως μια ανάσα κοντά.
Η δίκη ξεκινά ... Βαραββάν  ή  Ιησούν?

Δεν υπάρχουν σχόλια: