Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Run to the hills

   Τρέξτε στα βουνά. Μακριά από κάθε σας πρόβλημα. Πέρα από τη θολούρα των σκέψεων. Δείτε τα όλα από ψηλά σαν να μην είναι δικά σας. Μέσα από άλλο πρίσμα. Νιώστε την αύρα από τον αέρα που φυσάει στο πρόσωπό σας.Όλα από την αρχή.
   Νέα δεδομένα, νέο ξεκίνημα. Αφήστε τα πάντα πίσω. 'Ο,τι μάθαμε δεν υπάρχει πια. Όσα ζήσαμε ή προλάβαμε να ονειρευτούμε αποδείχτηκαν όνειρο, ή μάλλον εφιάλτης.
   Νέα πρόκληση πια, είναι τα απλά και τα βασικά. Επιβίωση. Αγώνας για το μεροκάματο. Η κότα με τα χρυσά αυγά ετοιμάζεται να μπει κι αυτή στο τσουκάλι ... Διπλός ο αγώνας μας. Από τη μια  να βγουν οι αριθμοί των οικονομικών μας και από την άλλη να συνέλθουμε από το σοκ και τη ντροπή.             
     Σηκώσαμε ανάστημα ανάμεσα σε τόσους γύρω μας. Πως να αντικρύσεις, τι να πεις πως να ζητήσεις...!
   Μόνη λύση η επιστροφή στην πρότερή μας ζωή. Απλά και ταπεινά. Να συνέλθουμε και εδώ είμαστε πάλι. Μην αφήσουμε εγωισμούς και αγκυλώσεις να μας λυγίσουν.
   Ο εχθρός είναι πια μέσα στην πόλη. Μέσα στα σπίτια μας. Το σπουδαίον και το σημαντικό δεν είναι οι τοίχοι, αλλά εμείς και οι οικογένειές μας. Να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να ξαναβρεί τη χαρά μέσα από άλλες μορφές ζωής. Λιγότερο χλιδάτες αλλά μεστότερες από ανθρώπινη επαφή. Πρόκληση αληθινή. Ο άνθρωπος του χρηματιστηρίου έζησε μέσα στο ρίσκο και την ανασφάλεια. Το κίνητρο τότε ήταν το κέρδος, τώρα η ίδια μας η ζωή.
 
Τα πάντα είναι απλωμένα μπροστά μας!  Όσοι πιστοί...!

Δεν υπάρχουν σχόλια: